• Elektroniczny miernik chloru i ph wody Bassau

Symbol: 334B
Brak towaru
648.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka 24h
Dostawa od 17
Odbiór własny 0
Przesyłka kurierska 17
Przesyłka kurierska pobraniowa 19
Dostępność Towar niedostepny

Elektroniczny miernik pH wody i chloru

 

Scuba II pozwala na zmierzenie pięciu parametrów: wolny chlor, całkowity chlor, pH, zasadowość i kwas cyjanurowy.

Pomiar odbywa się przy pomocy tabletek Lavibond.

Każdy właściciel basenu powinien sprawdzać najbardziej istotne parametry wody w swoim basenie w regularnych odstępach czasu. To jest jedyny sposób, aby zapewnić, że jakość wody utrzymywana jest na odpowiednim poziomie.

Dzięki pomiarom możliwe również staje się ustalenie optymalnej dawki środków chemii basenowej.

Scuba II pozwala na sprawdzenie wody szybko i dokładnie.

Sposób użycia

Zintegrowaną komorę fotometru napełnia się poprzez zanurzenie w wodzie. Następnie dodaje się odczynnika (tabletkę) co powoduje zabarwienie próbki na charakterystyczny kolor, który zostaje zmierzony na zasadzie fotometrycznej. Wynik pomiaru zostaje wyświetlony na ekranie.

Fotometr Scuba II pozwala na zmierzenie pięciu parametrów: wolny chlor, całkowity chlor, pH, zasadowość i kwas cyjanurowy.

Wynik pomiaru otrzymuje się w ciągu kilku minut.

Badanie wody staje się szybkie, proste i przyjemne i więcej czasu pozostaje na korzystanie z przyjemności basenu.

Jeśli Scuba II wpadnie do wody to po prostu należy go wyjąć, oczywiście jest wodoszczelny.

Dane techniczne:

Optyka LED z kompensacją temperatury

(λ = 530 nm) i foto-czujnik

Zasilanie: 2 baterie (AAA), wystarczają na minimum 500 testów

Auto-Off : Automatyczne wyłączanie ok.. 5 minut po ostatnim naciśnięciu

Wyświetlacz LCD

Wymiary 145 x 70 x 45 mm

(Dł. x szer. x wys.)

Waga ok.. 165 g (z bateriami)

Temperatura pracy: 5 - 40 ° C

warunki, wilgotność względna: 30 - 90%,

bez kondensacji

Zgodność z CE

Dane techniczne i parametry pomiarowe:
Zakres pomiaru
Wolny chlor: 0,05 do 6,0 mg/Cl2
Całkowity chlor: 0,05 do 6,0 mg / L Cl2
Dokładność pomiar wartości 
Cl: 0-1 mg / l ± 0,2, 
1 - 2 mg / l ± 0,3, 
2-3 mg / l ± 0,4, 
3-6 mg / l ± 0,5)
pH: ± 0,2 pH
zasadowość: 10-500 mg / l CaCO3
pomiaru zasadowości: + - 50 mg / l

image